Städa hållbart – Miljön är vårt ansvar

Att städa hållbart kan innebära att du tex. gör ditt hem till en renare och hälsosammare plats genom att köpa rengöringsprodukter och tvättmedel och andra produkter med Svanen märket. Det är enkelt – leta bara efter Good Environmental Choice eller liknande märkningar!

Låt oss inse att vi alla är insvepta i plast. För att inte tala om den mängd avfall som uppstår när vi köper och använder dessa föremål! Från deodorantflaskor som kan ersättas med en liten rengöringstvål (eller tvärtom).

Här kan du läsa mer om klimat förändringar: ekoplus.se/klimatforandringar

Det finns många produkter på butikshyllorna idag som inte har någon egentlig fördel för var sig din plånbok eller miljön, förutom att de innehåller skadliga kemikalier som ftalater som har kopplats samman med hormonstörande ämnen när de andas in tillräckligt ofta under långa perioder.

Det skulle verkligen hjälpa oss alla om vi slutade spendera pengar på ställen där allting kanske inte behöver bytas ut varje gång.

Vill du läsa mer om att städa miljövänligt? Då rekommenderas du att besöka denna miljövänliga bloggen emo82.

Städa hållbart

städa hållbart - kemikalier

Många människor oroar sig för starka kemikalier, men fruktar att de inte får ett lika bra resultat om de rengör med mildare rengöringsmedel. Men i själva verket är många starkt frätande produkter ganska onödiga och kan ersättas av tvål och vatten eller andra naturliga rengöringsmedel som såpa eller en blandning av citronsaft och bakpulver hemma från ditt kök.

Ättika är dock för frätande för att användas direkt, så späd alltid ut den ordentligt innan du använder den; bär handskar när du hanterar rengöringsmedel som innehåller ättiksyra (ättika)

När vår miljö, och jorden som helhet, försämras kan det vara svårt att veta var man ska börja när det gäller miljövänliga rengöringsmetoder, men följ dessa enkla steg så är du på rätt väg att göra din del för planeten!

1. Produkter du börjar med kan spara vatten och energi genom att använda produkter som rengör utan vatten eller har en låg miljöpåverkan, t ex mycket milda rengöringsmedel utefter behov.

2. Använd pappersdukar och köp produkter utan skadliga kemikalier i stället för plastpåsar och engångsprodukter.

3. Torka av ytorna ordentligt efter rengöringen för att slippa damm och smuts som kan leda till ohälsa.

4. Tänk på vilka produkter du använder, vad de innehåller och hur de produceras. Satsa på produkter som ger dig bäst för pengarna ur miljösynpunkt och undvik allergiframkallande eller giftiga ämnen.

5. Använd inte diskmedel om du har en diskmaskin. Har du inte diskmaskin, häll upp diskvatten i diskhon och vatten i en balja bredvid. Diska i den ena och skölj i den andra.

Behöver du även tips på smart förvaring för att hålla fint i badrummet? – Läs en bra artikel om det här!

Miljörörelsens kraft

Miljörörelsen är en av de mest kraftfulla sociala rörelser som någonsin har funnits i mänsklighetens historia. På bara några få decennier har den gjort anmärkningsvärda framsteg när det gäller att skydda planeten och dess invånare från miljö-skador. Det finns dock mycket mer arbete att göra om vi ska lyckas rädda vår jord för framtida generationer.

Läs även fsek om du är intresserad av miljövänlig städfirma.

När du läser den här artikeln bör du komma ihåg dessa fyra steg:

städa hållbart - tips
  1. Minska din negativa påverkan genom att minska vad du köper och släng mindre. Ge iså fall i stället bort det så att någon annan kan glädjas då du tröttnat.
  2. Konsumera medvetet genom att välja produkter med låg miljöpåverkan när det är möjligt.
  3. Tänk på hur produkterna tillverkas innan du köper dem.
  4. Var en förespråkare för förändring genom att använda din röst för att tala för miljön.

Nästa gång du handlar hem rengöring, tänk på dessa enkla tips och gör din del för att rädda planeten!

Önskar du hyra din städhjälp läs mer om det fungerar här! https://ishine.se/ De flesta städföretag har noggranna miljömärkta produkter som de använder.

Är du äldre eller har något funktionshinder kan du läsa mer om möjlighet till städhjälp här! assistansblogg.se/

Är du intresserad av att läsa fler miljövänliga städtips? Kolla gärna in denna bloggen veganisma

Mer om miljö & hälsa kan du fortsätta att läsa om på bloggen här! sensegusto.se

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *