Paddlesurfing – Ett sätt att njuta av både miljö – hälsa och skönhet

Paddlesurfing är en sport som engagerar både de visuella och mentala förmågorna. Den kan betraktas som en rörelse eller en upplevelse eftersom den äger rum på havets yta. Adrenalinkicken du får när du paddlar ner för att fånga precis rätt våg går inte att slå – det som gör denna sport till mer än bara ett träningspass är dess förmåga att återuppliva kropp och sinne, vilket i sin tur får dig att känna att du lever livet!

Kolla in denna bloggen som förklarar varför sport är så viktig jarnsvenskan

Vad är paddlesurfing och varför ska du prova det?

Paddlesurfing är en idrott som utövas i den bästa av miljöer – på havets yta. Det är en sport som inte bara ger dig en fantastisk rörelse utan också en upplevelse. När du paddlar ner för att fånga vågen kommer du att upptäcka att det är mer än bara ett träningspass!

Har du någonsin hört om kajakfiskning? Du kan läsa mer om kajakfiskning i denna bloggen och lära dig om det lansbladet

Grunderna i paddlesurfing – Hur du kommer i gång

Om du vill börja paddelsurfa är det bäst att börja med att förstå grunderna. I den här artikeln ger vi dig en kort översikt över sporten och lär dig hur du kommer i gång. Vill du läsa mer hur det var för Elin att uppleva SUP yoga, klicka då här.

Paddlesurfing är en sport där man paddlar på en surfbräda för att fånga vågor. Det kan göras på en mängd olika sätt, men det vanligaste är att paddla ut från stranden och sedan använda armar och ben för att paddla upp på vågen. När du väl är på vågen kan du åka på den så länge du vill innan du slutligen paddlar tillbaka ut för att fånga en ny våg.

De bästa platserna att paddla på i världen

Det finns många fantastiska platser att paddla på runt om i världen, men några är särskilt fantastiska. Här är några av de bästa:

Crystal Coast i North Carolina är en av de vackraste kuststräckorna i USA, och det är också en fantastisk plats att paddla på. Med miltals av obebyggda stränder och skyddade vikar finns det gott om utrymme för alla att hitta sin perfekta plats.

paddlesurfing - vackra vatten

Floridas golfkust är en annan fantastisk plats att paddla på. Vattnet är varmt och kristallklart och det finns gott om platser att utforska. Du kan paddla genom mangroveskogar, förbi delfiner och sjökor eller längs med höga sanddyner.

Guldkusten i Australien är en av de mest populära paddelplatserna i världen. Det finns en mängd olika stränder att välja mellan, från lugna och avskilda stränder till mer upplysta och livliga stränder.

Paddelsurfingutrustning – vad behöver du för att komma i gång?

För att komma i gång med paddlesurfing behöver du en viss grundutrustning. Här är en lista över vad du behöver:

– Surfbräda: En surfbräda av god kvalitet är nödvändig för paddlesurfing. Se till att välja en bräda som har rätt storlek och form för din kunskapsnivå och kroppstyp.

– Paddlar: Du behöver ett par rejäla paddlar som hjälper dig att navigera i vågorna.

– Flytväst: En flytväst är obligatorisk när du paddlar i öppet vatten, så se till att du tar med dig en.

– Våtdräkt: En våtdräkt håller dig varm och skyddar dig mot väder och vind.

– Solskydd: Skyddar din hud från solens skadliga strålar

Hur du förbättrar dina färdigheter i paddlesurfing?

paddlesurfing

Paddlesurfing är en utmanande sport som kräver en viss grundutrustning för att man ska kunna utöva den på ett säkert och effektivt sätt. För att förbättra dina färdigheter i paddlesurfing behöver du lära dig mer om hur du använder din surfbräda samtidigt som du tränar på att paddla med precision och kraft.

Du kan också prova olika tekniker för att åka på vågor, vilket ger dig en större möjlighet att utöka dina erfarenheter och vidga ditt paddelutbud. En av de bästa teknikerna för att åka på vågor är “duck diving”, vilket innebär att du stänger av slagsidan på surfbrädan och sedan rullar in i vattnet.

Se en bra film för att lära dig mer om paddlesurf: https://www.youtube.com/watch?v=EjEj6IUw0qo

Säkerhetstips för paddelsurfare

Som paddlesurfare är det viktigt att vidta några försiktighetsåtgärder för att garantera din säkerhet medan du njuter av denna spännande sport. Här är några tips att tänka på:

– Bär alltid flytväst när du paddlar i öppet vatten.

– Håll dig medveten om din omgivning och var medveten om de faror som kan uppstå när du surfar.

– Undvik att paddla i grov sjö eller under stormar.

– Använd sunt förnuft och var försiktig när du vågar dig ut i nya vatten.

Blev du sugen att prova? – Gå in och läs mer hos Stockholm Sup: https://stockholm-sup.se/

“Vågar du utmana dig ytteligare? – Prova på SUP-Yoga!”

Tycker du om havs- och sjömiljön – finns här om när man paddlar kajak: https://sensegusto.se/kajakpaddling-bade-traning-och-upplevelse/

Vill du uppleva naturen med kajak i Sverige? Läs om det och mycket annat på den här bloggen.

Besök jarnsvenskan för kost, hårvård och träning.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *