Städa badrum & väggar ? klicka då här!

Städtips för ditt badrum

Städa Badrum, det innehåller ofta ett stort antal bakterier, så se till att alla ytor och armaturer är noggrant skurade med desinfektionsmedel. Kom ihåg att se till att ditt badrum är väl ventilerat när du använder rengöringsmedel.

Läs mer på vår blogg om städtips och mycket annat här.

Tips för att städa ditt badrum:

 • Om det finns mögel runt din dusch och badkar, överväg att ringa in en expert som kan hjälpa till med mögelborttagning, eftersom detta är en specialistrengöringsuppgift
 • Rensa pluggar och avlopp från skräp.
 • Applicera ett kalkborttagningsmedel på alla delar av duschen, inklusive slangen och duschmunstycket, samt dina kranar, handfat och duschskärm. Låt produkten dra i 2-5 minuter (beroende på svårighetsgraden) och tvätta sedan bort innan du polerar den med en torr trasa.
 • Lägg en anständig tid på att rengöra din toalett, inklusive plattorna under och bakom den. För inne på toaletten, använd en produkt som Harpic (vi rekommenderar faktiskt att man inte använder blekmedel), och låt detta dra i minst en halvtimme. När den är blöt, skrubba runt skålen och in i U-böjen med en toalettborste. Du kan placera ett nytt cisternblock inuti toaletten när den har rengjorts för att säkerställa att den håller sig fräsch. För utsidan av toaletten, använd en dedikerad mikrofiberduk och en spray för flera ytor, för att säkerställa att cisternen, sätet, spolningen, locket och basen är noggrant rengjorda.
 • Om det är lite väderbitna kan du överväga att byta ut toalettsitsen och toalettborsten.
 • Rengör eventuella speglar eller reflekterande ytor i rummet genom att spraya en lätt dimma av glasrengöringsmedel och polera med en torr mikrofiberduk.
 • Rensa ur alla lådor och se till att du inte lämnar något inuti (du kan använda en dammsugare på låg effekt, med en mjuk borste, för att hjälpa till med detta).
städa-badrum-

Hur du rengör dina väggar

Först, jämna ut spelplanen genom att ta bort eventuella spikar, krokar och skruvar. Rengör runt eventuella återstående hål, använd sedan fyllmedel för att fylla dem och eventuella sprickor för att göra det jämnare. Se till att det inte finns några fläckar på ytorna och torka sedan av väggar, dörrar och dörrhandtag med en fuktig trasa – du måste dock vara försiktig här eftersom en del färg och tapeter kan avlägsnas av fukt. Om så är fallet, överväg att måla om rummen, i motsats till att rengöra dem. Det bästa sättet att kontrollera om skada kan orsakas är att helt enkelt prova på ett oansenligt område.

Några punkter om rengöring av väggar:

 • Börja med en mild lösning av diskmedel och varmt vatten för att ta bort fläckar utan att skada färg eller tapeter.
 • Skrubba i cirkulära rörelser för att minska risken för vattenstämplar och ytterligare skador.
 • Torka väggarna när du är klar och innan du går vidare till nästa uppgift.
 • För mer envisa problem eller allvarligt skadade väggar, överväg att måla om eller matcha den nuvarande färgen för att gå över de uppenbara problemen.

Kolla även in vilka städmedel du inte ska blanda här noisyenvironment

När du rengör dina väggar är det viktigt att kontrollera vilken färgtyp som används så att du inte skadar dem, vilket gör tillståndet värre. Glansfärg är ofta den enklaste typen att rengöra då glansen gör den till en perfekt, slät yta att torka av. Var uppmärksam på eventuell satinfärg som används eftersom denna ofta är svårast att rengöra. Tyvärr är det också färgen som är minst förlåtande, eftersom den tenderar att ta upp missfärgningar och fläckar.

Om det finns något mögel, måla inte över eller dölj det, och se till att omedelbart berätta för din hyresvärd om problemet. Om du säljer din fastighet, skulle mögel eller fukt troligen ha noterats under köparens fastighetsundersökning. Med det sagt är det ändå värt att nämna det.

Glöm inte att använda torra handdukar eller trasor när du torkar av väggarna för att fånga upp eventuellt droppande vatten och minska risken för vattenskador.

Om du får möjlighet att inreda ett helt nytt badrum? – Nytt Badrum – Tips och idéer

Kolla även in denna bloggen nyttosmart för att undvika vanliga städ fel folk gör.

-städa-badrum

Vi kan rekommendera att du kontaktar ett proffs för detta, Sverigeco.

Om du söker efter företag utanför Göteborg så rekommenderar vi flyttstadstockholm.

Vill du få tips om hur du får hjälp med att ta hand om resten av ditt hem – Så följ länken här!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *