Husmorstips på hur du rengör ditt hem snabbt och effektivt

Letar du efter snabbare sätt att städa ditt hus? Överväg dessa husmorstips.

Det är inte din favoritsysselsättning, men det är något du måste göra för att optimera ditt hemliv och ditt psyke. Om du inte gör det kommer inte bara ditt utrymme att vara rörigt, utan även ditt sinne. Hälso- och friskvårdsfördelarna är också viktiga att notera. Ett dammfritt hem är ett hem som håller allergener, bakterier och andra föroreningar borta. 

Och med allt detta sagt, nu har vi en fråga till dig: städar du ditt hus på rätt sätt? Finns det ett korrekt tillvägagångssätt för hur man städar ditt hem? Vi sökte expertråd för att avslöja deras tips, tricks och produktförslag om det bästa sättet att rengöra – snabbt och effektivt. När allt kommer omkring har du inte mycket tid på dig, så om vi ska göra det här är det bättre att effektivisera och fokusera våra ansträngningar.

“Plocka upp och lägg undan allt som har samlats på golvet”

“Gör sedan samma sak med alla ytor.”

husmorstips-fönster

Det som gör städningen så svår för vissa människor är att de har för mycket liggandes i huset. Vi föreslår alltid att göra en stor sanering kommer att göra städningen så mycket snabbare eftersom allt läggs undan i sitt hem.

Att komma igång innebär också att skapa en speciell station för alla dina städmaterial och produkter, och äga en hink eller caddie att bära med dig runt i huset medan du städar. Sedan, skapa ett masterschema och engagera dig gör allt mycket lättare.

Att dela upp dina städuppgifter i dagliga, veckovisa och månatliga kan också göra en värld av skillnad. Du kommer aldrig behöva spendera timmar (eller dagar) med att göra en djupstädning i hela hemmet igen. Vi rekommenderar att dagligen torka av och desinficera alla områden med hög trafik – dörrhandtag, bänkskivor, kök, badrum och tvättstugor, för att bara nämna några. 

Varje vecka, tvätta lakan och handdukar, dammsug och mopp golv, damm ytor och möbler och rengör dina duschar och badkar. När det gäller månatliga uppgifter, föreslår vi att inventera maten i ditt kök, städmaterial och toalettartiklar för att se till att de inte är utgångna.

När du har fått ner ditt städschema och städat ur vägen är det dags att börja städa. Skulle du inte orka göra något av dessa punkter då vi vet att vi har annat som alltid är mer prio än att städa så kan du alltid kontakta Ishine.se dom är riktigt duktiga på de dom gör 🙂

Husmorstipset för att städa ditt hus

Vi pratade med proffsen för att avslöja deras värdefulla tips så att du kan komma direkt till städningen utan att slösa tid och ansträngning…

Arbeta smart, inte hårt

”Arbeta smartare inte hårdare.”

Ett av verktygen som hjälper är att arbeta smartare: en sladdlös elektrisk skrubber med utdragbar arm. Du kan rengöra hela ditt badrum med det med minimal ansträngning. 

Med den utdragbara armen behöver du inte böja dig för att rengöra stora badkar eller duschar. Att rengöra foglinjer på golvet är enkelt. Du kan till och med damma golvlister med det med ett torrt skurhuvud. Läs även inlägget ” vad tycker ni om städhjälp? – jag provar nu!

husmorstips-städa

Den totala metoden

Vi rekommenderar att du städar hela huset vid varje städning – inte bara ett rum i taget. Städning är mycket effektivare om du väljer en uppgift, som att damma, torka eller dammsuga, och gör samma uppgift i varje rum i huset. Om du fokuserar på en uppgift sparar du timmar av tid i det långa loppet och det hjälper dig att undvika att starta samma uppgift om och om igen.

Det största misstaget människor gör är att städa rum för rum (även känt som “zonstädning”). “Du kan antingen rengöra ditt kök på fyra timmar, eller rengöra hela huset från topp till botten på fyra timmar, Många människor fastnar när de fokuserar på ett område – t.ex. gör ett superjobb med att städa bänkarna – och kommer aldrig till spisen, än mindre nästa rum. I verkligheten är det snabbt och effektivt att bara torka av saker och gå vidare. 

Dessa proffs är för uppgiftsstädning, d.v.s. att slutföra en sysslor, som att damma, genom hela huset, innan nästa påbörjas.

För att läsa mer klicka här eller här för att hitta en blogg med fler hushållstips. För mer miljöorienterade ämnen så finns även denna blogg som är relevant.

Damm Med Storhet

Vi älskar Scrub Daddy Damp Duster för att damma av de flesta ytor i hemmet. De räfflade kanterna på denna lättanvända dammfångare fångar upp även de minsta dammtussarna. Denna dammduk är byggd för att hålla och gör det lättare att damma ditt hem.

Skurkraft

När det kommer till rengöring av badrums- och köksplattor har de funnit att alla grundläggande rengöringslösningar och lite armbågsfett kommer att klara jobbet i nästan alla fall. Men det är mycket svårare att få ut fläckar ur fogmassan mellan plattorna och därför upptäckte de en effektiv metod för att rengöra fogmassa. Först bör du köpa en produkt speciellt utformad för rengöring av injekteringsbruk, så kolla in recensionerna från alla återförsäljare för att hitta rätt produkt för jobbet.

Men det är här innovationen kommer in: man använder en borrborste för den motoriserade skrubbningen. Man använder en specifikt Borrborste med Kraft-skrubber. Fäst den helt enkelt på din borr och skrubba bort smuts.

husmorstips-städa-toalett

Toalett

Ett vvs företag förklarar hur du tar hand om din toa: “För en gnistrande ren toalett, blanda 1 kopp bakpulver med 15 droppar tea tree eterisk olja och 15 droppar citron eller apelsin eterisk olja. Låt blandningen sitta i skålen i 30 minuter och skrubba med en skålborste innan du spolas.”

Rengör din diskmaskin

Vi påminner om att du ska rengöra din diskmaskin rutinmässigt. Diskmaskinen är en av de största bovarna för potentiell mögeltillväxt. Dess varma och fuktiga miljö är himmelriket för mögelsporer – speciellt om det finns matpartiklar kvar från din senaste cykel.

För att rengöra den rekommenderar vi att du regelbundet kör en tom torrvärmecykel för att spola ur insidan, inklusive bestickskorgen, filtret, panelerna och dörrpackningen. För att hålla den här apparaten bakteriefri kan du rengöra de drabbade områdena med utspädd blekmedel och om det finns mögel i bestickskorgen, låt den dra i diskbänken med utspätt blekmedel och varmt vatten i 30 minuter. Se till att skölja noggrant innan du sätter tillbaka i diskmaskinen.

Läs denna bloggen Tribalveda för att läsa mer om produkter och mer rengöring av diskmaskin

husmorstips-städa-diskmaskin

Glöm inte dina avlopp

En rutinmässig avloppsrengöring som du kan göra själv kan spara hundratals kronor på VVS-tjänster i det långa loppet. Varje månad eller två, häll helt enkelt en halv kopp bakpulver i avloppet, följt av en halv kopp vit vinäger. Låt det fräsa och reagera i ungefär en halvtimme innan du spolas ner det med varmt vatten.

Det kommer att tära på fett- och smutsbyggnaden i avloppen, vilket leder till rena rör.

Du bör regelbundet använda produkter som rengöringsmedel för avloppsenzym. Dessa rengöringsmedel är säkra för miljön. De innehåller vanligtvis enzymer och bakterier som långsamt kommer att sluka partikeluppbyggnaden i dina avlopp. Det kan hjälpa till med hela ditt VVS-system, även in i ditt avlopp.

Rengör det du städar med

Vi betonar vikten av att rengöra det man städar med. För att städa ditt hus ordentligt måste dina städverktyg vara rena innan du ens börjar använda dem. Du kommer att lägga mer tid på att försöka städa om du inte rengör dina verktyg i förväg.

Vill du testa på ny teknik? Kolla in denna bloggen nicetech

En liten kul nyhet är att det numer finns fönsterrobotar – Blev du också nyfiken? Kika här!

Vill du kanske läsa om hur du får bort svåra rödvinsfläckar och mycket annat? Se hit: https://cookpo.com/

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *