Smarta Lampor eller Smarta Strömbrytare: för- och nackdelar när man ska spara på el och miljö

När du vill göra ditt hus eller kontor smart, är en av de första sakerna du tänker säkert smarta lampor! Vi pratade tidigare om LED-lampor i en annan artikel. Nu ska vi prata Smarta Lampor.

Att kunna tända och släcka lamporna med rösten och utan att röra på dig är allas stora dröm. Det är också en av de enklaste sakerna att göra: vad du behöver är din Smart-högtalare och en kompatibel smart lampa.

Men när det kommer till smarta lampor måste du vara medveten om att det finns två alternativ: smarta glödlampor eller smarta strömbrytare. Vilken ska man välja? Båda har för- och nackdelar och om du vill göra rätt val är den bäst att överväga båda alternativens gränser och fördelar.

Kolla även in denna smarta kitten som gör att man kan spara tid styleblogg

Är du även intresserad av ny teknik så läs här mickgrahamcomputers

Smarta glödlampor: för- och nackdelar

Smarta glödlampor ser ut precis som vanliga glödlampor, men de har ett litet moderkort som kan anslutas till din smarta högtalare. Du kan installera dem som du skulle göra med vanliga glödlampor. Efter det behöver du bara ansluta glödlampor och smarta högtalare med en app.

Användarvänlighet är det främsta fördelen med smarta glödlampor, men deras största nackdel är att du bara behöver slå på och av dem genom att använda din röst. Om du stänger av dem manuellt kommer du inte att kunna slå på dem med rösten förrän du trycker på strömbrytaren manuellt igen.

Smarta Strömbrytare: för- och nackdelar

Strömbrytare kan användas som vanliga strömbrytare (du kan tända och släcka lamporna genom att genom strömbrytaren) och de kan även användas med rösten när som helst.

Finns det något nackdel med dem?

Det finns två: de är dyrare än glödlampor och, om du inte har några elektrikerkunskaper, måste du anlita en för att installera dem.

Ta hänsyn till för- och nackdelarna med båda alternativen när du ställer in ditt smarta hem eller kontor så att du kan optimera din budget och att du inte får negativa överraskningar i framtiden.

Du kan även läsa denna bloggen som beskriver mer vad smarta tjänster kan göra för dig lorei

Om du är intresserad av lampor så kan du läsa om det i denna bloggen ekoplus

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *