Lockigt hår – En välsignelse eller förbannelse?

Personer med lockigt hår måste ofta hantera frissigt hår, men de har också många roliga styling alternativ som andra människor inte har. Lockigt hår kan vara en välsignelse eller en förbannelse, beroende på hur man ser på det!

Visst finns det en viss avund till det charmiga mjuka lockiga håret, speciellt bland de som känner att de har spikrakt hår utan något som helst fall. Ja lockigt hår är en utseende-detalj som många människor avundas.

Det finns en hel del olika typer av lockiga hårfrisyrer, och det finns idéer om hur man bör göra för att behandla lockigt hår på olika sätt. Vi vill ge dig tips om hur du kan behandla ditt lockiga hår på olika sätt! Längst ned på sidan är dock det viktigaste tipset!

Fördelar med lockigt hår

lockigt hår

Lockigt hår ser unikt ut och är ett bra sätt att stå ut från mängden.

Många människor med lockigt hår känner att de sticker ut från mängden och för den som vill det kan det absolut vara positivt och bra, men alla delar inte riktigt den uppfattningen. Lockigt hår är unikt och kan vara ett bra sätt att uttrycka sig själv. Det kan också vara en liten utmaning att hantera, men med lite övning kan du lära dig hur du tar hand om dina lockar och får dem att se ut på bästa sätt.

Lockigt hår kan se mycket mer naturligt ut än rakt hår.

Många människor med rakt hår avundas ofta dem med lockar, men glömmer ibland att det kan vara en lika stor utmaning att ha rakt hår. Rakt hår är snyggt och lätt att styla, men det kräver mycket tid och ansträngning att bibehålla sitt utseende.

Nackdelar med lockigt hår

Riktigt små lockar kan vara svåra att styla

Det finns olika typer av lockigt hår, allt från små lockar som mer ser ut som små fina krullor till större korkskruvar och till endast ett självfallande svall.

lockigt hår - små kruller

De hår med de minsta krullorna kan vara svåra att både styla och klippa och kräver en speciellt utbildad frisör för just detta.

Olika typer och former på lockigt hår

Lockigt hår kan vara ett stort problem för folk som vill borsta det flera gånger om dagen, då det bara ser frissigare ut ju fler gånger du borstar. Återkommande klippning är inte heller en självklarhet. Självklart kan du köpa olika sorters oljor, vax och hårspray för att det ska se lite mer glansigt och disciplinerat ut, men ibland blir resultatet detsamma.

Vanliga frågor om lockigt hår

Funkar miljövänlig hårvård?

Absolut till viss del – Läs mer om det här!

Kan balsam laga de trasiga hårtopparna?

Nej det kan det inte, det enda balsamet gör är att ta bort statisk elektricitet. En bra sak att få koll på är att veta: Vilken hårtyp har jag?

Blir mitt lockiga hår förstört om jag slingar och färgar det?

Det blir mer poröst av den kemiska behandlingen, så det beror mer på din hårkvalitet från början om håret tar skada eller inte.

Förstör jag håret om jag tvättar det varje dag?

Ja, det gör du faktiskt då vatten inte har samma PH-värde som ditt hår. Försök därför att ha ett bra schampo som har ett PH-värde mellan 4,5 och 5,5. Samt undvik att tvätta håret varje dag.

Kan håret påverkas av vad man äter för något?

Ja det kan det absolut, ät gärna vitamintillskott för ditt hår om du upplever problem. Kom ihåg bara att det tar ca tre månader innan kroppen tagit upp det och du märker någon skillnad. Det viktigaste är dock att få i sig en allsidig kost, helst med grundämnen som vitaminer, fetter, kolhydrater, vatten och mineraler i en fin balans.

Kolla denna sidan för hårvårdsprodukter online myfitnessexpert

Hur tar jag hand om mina lockar på bästa sätt?

lockigt hår - svart hår

UV-Borsten blir mer och mer populär, vilket inte är så konstigt då resultaten visar sig vara både fantastiskt bra och pålitliga.

UV-Borsten passar alla hår och det som gör den unik är att den verkligen lagar varje hårstrå som på så vis återfår sin naturliga och riktiga struktur igen. Vilket gör att glansen och mjukheten i ditt hår kommer tillbaka.

På lockigt hår som mer ofta har en tendens att se torrt, sprött och frissigt ut, är detta ett revolutionerande verktyg.

Kolla in denna sidan för trendiga frisyrer janemars

Läs de fem bästa tipsen – Hur du tar hand om ditt lockiga hår här på – https://eyracure.com

Läs gärna mer här på bloggen om Miljö – Hälsa – skönhet

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *